websitelinks
Buitenstebinnen NatuurCoaching en Chi Neng Qigong - Caroline Hogewoning
Een nieuw pad ontstaat door er op te lopen


Home Natuurcoaching Chi Neng Qigong Met wie ga je op pad Praktisch Agenda Labyrint

websiterechts
Natuurcoaching is coachen in en met de natuur. Al wandelend ga je aan de slag met de vraag die je bezighoudt. Het bewegen zet ook je geest in beweging en daarmee je eigen proces. Als natuurcoach gebruik ik de natuur als spiegel, metafoor en inspiratiebron. Alles wat zich onderweg voordoet is aanknopingspunt en illustratie van jouw proces. Vanuit rust en ruimte ben ik in staat de kern aan te raken en terug te geven. Jij gaat voelen waar het wezenlijk om gaat, en ervaren wat de volgende stap is, zodat er opnieuw beweging kan ontstaan in een vastgelopen proces.

Mooie woorden, en hoe is de praktijk, zul je je misschien afvragen? Waarschijnlijk bel je me voor informatie en vertel je wat je bezighoudt. We maken een afspraak in een natuurgebied. Het eerste half uur maken we kennis met elkaar. Als het klikt van beide kanten gaan we aan het werk. Samen maken we de coachvraag concreet en stellen de doelen van de coaching vast.
Een coachsessie duurt meestal 1,5 รก 2 uur. Het komt regelmatig voor dat iemand na een natuurcoachwandeling zelf de volgende stappen kan maken. Soms zijn meer sessies nodig.
Naast wandelen staan we geregeld een tijd stil om een oefening te doen. Handig dus dat je kleding en schoeisel zijn afgestemd op het weer!
Als je wilt kan ik de coaching aanvullen met Chinese bewegingsoefeningen. Bij problemen met stress en energie blijkt dit waardevol te zijn.

Voorbeelden van situaties waarvoor je bij me terecht kunt zijn problemen waarbij stress en energie een item zijn: op zoek naar de rust in jezelf, uit balans, zonder energie, je eigen grenzen voorbij.
En vragen waarbij inspiratie een thema is: een nieuwe impuls nodig hebben, een dilemma willen oplossen, voor keuzes staan, op zoek zijn naar verdieping.

Voor veel mensen geldt dat ze veel in hun hoofd zitten en geen verbinding meer hebben met hun gevoel, waardoor ze niet meer bij hun eigen antwoorden kunnen komen.

Dus, heb jij inspiratie nodig voor waar je mee bezig bent?
Sta je voor een belangrijke keuze of zit je in een dilemma, en wil je
vol overtuiging keuzes maken die goed voelen?
Wil jij de stress kwijt uit je lijf en hoofd?
Wil je meer energie en focus? Ben je op zoek naar je eigen ritme, naar meer balans?
En wil je daarbij de hulp van een coach, durf je vreemde paden te bewandelen en ben je niet bang voor een bui regen? Laat het me weten!