beeld links
Buitenstebinnen NatuurCoaching en Chi Neng Qigong - Caroline Hogewoning
Een nieuw pad ontstaat door er op te lopen


Home Natuurcoaching Chi Neng Qigong Met wie ga je op pad Praktisch Agenda Labyrint

websiterechts

Het labyrint
Het labyrint is een oud symbool dat je over de hele wereld tegenkomt. Het staat symbool voor de menselijke levensweg.

In tegenstelling tot een doolhof, waarin je keuzes moet maken tussen verschillende paden, heeft een labyrint een enkel pad dat de loper langs een aantal wendingen naar het centrum leidt en weer terug naar buiten. In een doolhof verlies je je weg, in een labyrint vind je je weg. Een wandeling door het labyrint is een meditatief moment.

De weg naar het midden kun je zien als de weg van het loslaten. Het centrum als de plek van het ontvangen en het nieuwe. De weg naar buiten als de weg naar integratie. En, ieder ervaart het op zijn of haar eigen manier, er is geen goed of fout.

Welke vraag leeft er in je? Of wil je iets loslaten? Je kunt het labyrint lopen met allerhande thema's. En ook open, zonder vraag, kun je het labyrint ervaren.

Regelmatig organiseer ik een workshop waarin je kunt kennis maken met het labyrint. Na een korte uitleg maken we samen een labyrint op het strand of in het duin. Daarna krijgt iedereen de gelegenheid het labyrint te lopen.

Het is ook mogelijk een persoonlijke labyrintwandeling te maken met jouw thema, of bijvoorbeeld voor een bijzondere gelegenheid of verjaardag. Ook kun je je eigen groep samenstellen. Wil je overleg over de mogelijkheden, mail of bel me dan gerust.